Nu öppnar vi för nomineringar till Årets Intraprenör 2017!

Vad är en Intraprenör?

En intraprenör är en person som driver utveckling i den organisation personen arbetar för, men inte själv har grundat. Intraprenören har drivkraften och modet att uppmärksamma och driva frågor som inte alltid står på företagets agenda. En intraprenör utmärker sig genom sin extraordinära förmåga att organisera och skapa resurser, för att uppnå resultat utöver det vanliga.

Vill du nominera? Det gör du här!

Varför utser Talentia Årets Intraprenör?

Det finns flera anledningar till att Talentia årligen utser Årets Intraprenör. Dels med ambitionen att hitta förebilder, inte minst för yngre generationer, med målsättningen att inspirera och motivera till att bidra med kreativitet och innovation i existerande större verksamheter. Dels därför att det är en kategori individer vars exceptionella gär- ningar för verksamhetens utveckling förtjä- nar erkännande och uppskattning. Genom Årets Intraprenör vill Talentia hitta gemen- samma nämnare hos intraprenörer för att kunna identifiera och utveckla dessa egen- skaper hos blivande intraprenörer.

Genom hederspriset Årets Intraprenör: Ledarpriset vill Talentia även uppmärksamma och förespråka ett högsta ledarskap som möjliggör och uppmuntrar intraprenörskap inom organisationen.

Vill du veta mer? Läs mer om Talentias syn på Intraprenörskap här!


Missa inte att lyssna på när Talentias VD Klas Karlsson ger sin bild av intraprenörskap i ”En ledarskapspodd av Holger Björklund”

Prisutdelningen av Årets Intraprenör 2017

I år kommer prisutdelningen av Årets Intraprenör och Årets Intraprenör: Ledarpriset att äga rum i Berns fantastiska lokaler i centrala Stockholm den 17 maj. Eventet kommer att hållas i samband med den globala konferensen Intrapreneurship Conference.

 

Historiskt

Årets Intraprenör är ett nationellt pris som instiftades av Talentia 2009 och tilldelas individer som ”uppvisat extraordinär förmåga att upptäcka och driva igenom nya idéer samt organiserat och skapat resurser för att uppnå resultat utöver det vanliga” med syftet är att uppmärksamma företagens dolda hjältar. Efter två års vila kommer Årets Intraprenör tillbaka med nya krafter, i år som en del av den globala intraprenörskonferensen Intrapreneurship Conference.

Åsa Caap, CEO & Global Brand Director på Our/Vodka, fick Årets Intraprenör 2014 med motiveringen:

”Genom sin förmåga att innovera, entusiasmera, övertyga och förankra har Intraprenören med sitt team skapat ett helt nytt företag inom världskoncernen. Intraprenören har genom sin övertygelse visat exceptionell uthållighet och kontinuerligt förbättrat konceptet för att lyckas med att förverkliga det. Initiativet förenar på ett föredömligt sätt det stora företagets intraprenörskap med lokalt entreprenörskap vilket sätter scenen för utveckling inifrån och drivkrafterna att skapa nytt.”

Klas Karlsson, juryns ordförande samt grundare Talentia AB delar ut priset till Årets Intraprenör 2014 Åsa Caap, Our/VOdka

”Jag trodde jag skulle få sparken” – Läs Åsa Caaps berättelse här!