arets-intraprenor-epost-utskick.jpg

Årets Intraprenör 2018 - Dags att nominera!

arets-intraprenor-epost-utskick.jpg

Nu är det dags att nominera till Årets Intraprenör 2018! Vi på Talentia ber om er hjälp med att finna en värdig vinnare - men häng med oss först på en kort tillbakablick.

Genomförandekraft vs innovation

2009 delade Talentia ut Årets Intraprenör ut för första gången, och vinnaren var Ulf Nordström på Volvo Cars.

När han drev igenom det miljöbilsprojekt som möjligen räddade företaget, befann sig Volvo Cars i ett läge där den högsta ledningen hade underskattat både den politiska miljöagendan och kundernas efterfrågan på miljöbilar.

Här var det inte primärt en fråga om innovation, utan att faktiskt göra det som behövde göras.

Med befintlig teknologi förfinade han och hans team befintliga modeller för att få fram bilar som klarade den tidens gränsvärden för miljöbilsklassificering. Detta kan tyckas trivialt men ju mer vi tänker på det står det klart att det unika för intraprenörer är inte primärt radikal uppfinningsrikedom utan förmågan att se det som behöver göras och få det gjort. Att involvera rätt personer, hitta resurserna, och slutföra det påbörjade.

De intraprenörer som vi har haft förmånen att lära känna i snart 10 år, har gett oss ovärderliga insikter kring vikten av ”execution power”. Med andra ord att kunna driva förändring inifrån och att förverkliga innovationer som de flesta verksamheter är rätt hyggliga på att generera. För de största organisationerna gäller det att identifiera och använda sina intraprenörer som med stor sannolikhet finns internt. För de mindre och medelstora bolagen gäller det också att ringa in de man har men förmodligen också tillföra intraprenörer utifrån som kan se det som behöver göras och få det utfört.

För att fortsätta arbetet med att uppmärksamma intraprenörer behöver vi din hjälp med tips på nya intraprenörer och toppchefer som lyfter fram intraprenörskap i sina organisationer. Sverige och världen behöver uppmärksamma sina intraprenörer och skapa fler förebilder och inspiratörer. Årets Intraprenör och Årets Intraprenör: Ledarpriset 2018 koras under Q1 2019.

Gå in här för att nominera, och hör av dig om du vill prata om hur intraprenörskap kan byggas inifrån.

Vi hoppas att du vill vara en del av intraprenörsresan med oss!

1 kommentar på detta inlägg