Affärsområdeschef Plan & Mät - Metria

Metria söker en Affärsområdeschef till Plan & Mät som vill ha en central roll i att utveckla och växa verksamheten och bolaget.

I rollen som affärsområdeschef kommer du att ha uppdraget att driva lönsamhet, tillväxt och utveckling av Metrias affärsområde Plan & Mät. Detta gör du bla genom att se till att organisationen fortsätter att leverera hög kvalité till befintliga kunder, men även genom att bredda kundportföljen.

Du skall även utveckla och realisera affärsplanen och strategier för att leda arbetet med verksamhetens tillväxt och organisationens utveckling. Du rapporterar till VD och är en del av Metrias ledningsgrupp.

 

Arbetsuppgifter innefattar (men är dock ej uteslutande)

  • Strategiskt och operativt ansvarig med fullt resultatansvar
  • Ansvar för att verksamheten fungerar tillfredställande samt att affärsmålen nås
  • Ansvar för att rutiner och processer följs och kontinuerligt utvecklas
  • Mäta och analysera KPI:er i syfte att kontinuerligt arbeta med att förbättra leverans och prestation
  • Attrahera, behålla och utveckla medarbetare
  • Följa utvecklingen och förändringar hos såväl konkurrenter som branschen i allmänhet
  • Ansvara för leveransen av kundåtaganden

 

Erfarenhet och Kunskap

Rätt person för rollen har erfarenhet från personalledande befattning och är en inspirerande ledare med förmågan att skapa god struktur i sitt eget och sina medarbetares arbete.

Som person är du effektiv och handlingskraftig med en mycket god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att driva förändring och tillväxt och att få andra med dig på den resan. Önskvärt är att du har kunskap om Metrias affärssegment Kommun och/eller Bygg & Infrastruktur.

Vi tror att du har relevant universitetsutbildning med inriktning ingenjör/ekonomi, mångårig ledarerfarenhet med goda resultat, lång erfarenhet från en projektorienterad verksamhet och erfarenhet från att framgångsrikt driva försäljning från identifierad kund till avslutad affär.

 

Om Metria

I en allt mer digital verklighet krävs ett nytt sätt att se på världen. Med geodata som hjärtat i allt Metria gör skapar Metria insikter som hjälper deras kunder till smartare, säkrare och grönare beslut. Man analyserar och visualiserar hur verksamheter fungerar idag och realiserar förutsättningarna för företagande och samhällsbyggnad imorgon.

Metria är ca 270 medarbetare på 22 kontor som är specialister inom bland annat geodata, geodesi, fjärranalys och GIS-utveckling. Metrias medarbetare har alla en och samma drivkraft: att tillsammans med deras kunder bygga ett smartare, säkrare och grönare Sverige.

Att vara en del av Metria innebär att du genom mod, nyfikenhet och respekt leder våra kunder till nya insikter som ritar om deras karta. Vill du vara med och göra skillnad? Mer information om Metria finner du på www.metria.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer sker löpande, vi ser därför att du skickar in din ansökan snarast. För mer information om tjänsten, kontakta Mio Takahashi på Talentia
mio@talentia.se, telefon 070-774 89 07. 

Fackliga representanter:
Akademikerföreningen, Henrik Bylund, telefon 010-121 81 78
Unionen, Per-Åke Jureskog, telefon 010-121 84 83

 

 


Ansök till denna tjänstIntegritetspolicy

Information om och samtycke till behandling av personuppgifter.

När du söker en tjänst som Talentia AB förmedlar, och därmed ger tillgång till uppgifter i din CV och personliga brev, samtycker du till att Talentia AB (”Talentia”) kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (”PuL”). Personuppgifter innebär uppgifter som du lämnar i samband med en ansökan, eller vid en eventuell intervju såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer, foto, kön, tidigare arbetslivserfarenhet, betyg, utbildning och information från referenser eller annan tredje man. Eventuella testresultat (personlighetstest och förmågetest), som ingår i vissa rekryteringsprocesser, lagras också. Lagringen av personuppgifter kommer att vara gällande till du återkallar ditt samtycke, eller så länge du kan komma att vara aktuell för rekryteringsuppdrag.

Vad används uppgifterna till?

Alla personuppgifter du registrerar på Talentias webbplats, eller översänder per e-post, kommer att användas i samband med de rekryteringsprocesser du själv har gett samtycke till att ingå i. Efter den rekryteringen du har gett ditt samtycke till att ingå i är avslutad, kan du komma att kontaktas rörande andra jobbmöjligheter. Du kan även komma att få nyhetsbrev, eventinformation, eller dylikt från Talentia. Denna kommunikation kan du avregistrera dig från om så önskas. Alla personuppgifter och andra uppgifter som du ger tillgång till kan även visas eller översändas till det kundföretag som du har sökt tjänsten hos. Talentia delar inte dina uppgifter med kunder som du inte har sökt en tjänst hos, utan att först be om ditt samtycke för det specifika syftet.

Borttagning, ändring eller utdrag av uppgifter.

Du kan när som helst begära ut, ändra i, eller radera din data.

Säkerhet

Vi använder oss av lämpliga tekniska och rutinmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas enligt PuL.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig är Talentia AB, org nr 556717-7794, Regeringsgatan 48, 111 56 Stockholm. Telefonnummer 08-52248900.