CFO - Abilia AB

Abilia-ny

ABILIA söker en CFO

Abilia ger personer med särskilda behov möjlighet att öka sin självständighet och ta kontroll över sin vardag. Med över 40 års erfarenhet och forskning stödjer Abilias hjälpmedel människor att skapa struktur i vardagen, kommunicera med sin omgivning, styra funktioner i sitt hem eller påkalla hjälp vid behov. Abilias ambition är att alla människor ska ha samma möjligheter att vara delaktiga i samhället på sina villkor. Abilia har ca 90 anställda och omsätter ca 220 miljoner.

Mer information om företaget www.abilia.se

Abilia söker en CFO som kan vara drivande i koncernens affärsutveckling och ekonomifunktionens effektivisering och optimering.

Uppdraget består i att genom affärsplanering i ledningsgruppen skapa förutsättningar för Abilias produkter att nå fler slutkunder. Rollen kräver att man har mycket goda erfarenhet från Controllerinriktade arbetsuppgifter sam en förmåga att både arbeta strategiskt och operativt.

ARBETSUPPGIFTER är bla (men inte uteslutande):

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen
 • Vidareutveckla ekonomifunktionen
 • Business Controlling (analyser, uppföljning, nyckeltal)
 • Utveckla bolaget och agera stöd i ekonomiska frågor i ledningsgruppen
 • Ansvara för redovisning av skatt och moms
 • Utvärdera och utveckla befintliga och nya affärsmodeller och ”produktpaket”
 • Koncernredovisning (idag tre juridiska enheter med olika valutor, Sverige, Norge och UK)
 • Svara mot styrelsen och ägare (Med Cap) i ekonomiska frågor

Du bör ha en akademisk examen inom ekonomi samt bred erfarenhet inom ekonomi och redovisning.

Övriga meriter:

 • Tidigare erfarenhet som CFO och/eller Business Controller
 • God förståelse av upphandlingar
 • Erfarenhet från både mindre och större bolag

Du är en duktig ledare med ett tydligt affärstänk och operativ förståelse.

Du bör också vara/ Den vi söker bör också vara:

 • Självgående
 • Initiativrik och driven
 • Flexibel och förändringsorienterad

För mer information om rollen, rekryteringsprocessen eller för att ansöka kontakta Mio Takahashi 0707748907 eller mio@talentia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Ansök till denna tjänstIntegritetspolicy

Information om och samtycke till behandling av personuppgifter.

När du söker en tjänst som Talentia AB förmedlar, och därmed ger tillgång till uppgifter i din CV och personliga brev, samtycker du till att Talentia AB (”Talentia”) kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (”PuL”). Personuppgifter innebär uppgifter som du lämnar i samband med en ansökan, eller vid en eventuell intervju såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer, foto, kön, tidigare arbetslivserfarenhet, betyg, utbildning och information från referenser eller annan tredje man. Eventuella testresultat (personlighetstest och förmågetest), som ingår i vissa rekryteringsprocesser, lagras också. Lagringen av personuppgifter kommer att vara gällande till du återkallar ditt samtycke, eller så länge du kan komma att vara aktuell för rekryteringsuppdrag.

Vad används uppgifterna till?

Alla personuppgifter du registrerar på Talentias webbplats, eller översänder per e-post, kommer att användas i samband med de rekryteringsprocesser du själv har gett samtycke till att ingå i. Efter den rekryteringen du har gett ditt samtycke till att ingå i är avslutad, kan du komma att kontaktas rörande andra jobbmöjligheter. Du kan även komma att få nyhetsbrev, eventinformation, eller dylikt från Talentia. Denna kommunikation kan du avregistrera dig från om så önskas. Alla personuppgifter och andra uppgifter som du ger tillgång till kan även visas eller översändas till det kundföretag som du har sökt tjänsten hos. Talentia delar inte dina uppgifter med kunder som du inte har sökt en tjänst hos, utan att först be om ditt samtycke för det specifika syftet.

Borttagning, ändring eller utdrag av uppgifter.

Du kan när som helst begära ut, ändra i, eller radera din data.

Säkerhet

Vi använder oss av lämpliga tekniska och rutinmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas enligt PuL.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig är Talentia AB, org nr 556717-7794, Gamla Brogatan 24, 111 20 Stockholm. Telefonnummer 08-52248900.