Enhetschef till division Project Management på Ramboll

Ramboll Linkedin

Varje dag löser Ramboll tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Ramboll drivs av nytänkande lösningar och tror på att ge tillbaka till samhället. Som stiftelseägt bolag har de möjlighet att leva efter sina värderingar och arbeta långsiktigt med att skapa hållbara samhällen där människor och miljö blomstrar. Ramboll arbetar tvärvetenskapligt och projektinriktat i en platt organisation. Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 15 000 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. I Sverige har de cirka 2000 medarbetare på ett 40-tal kontor från norr till söder och deras svenska huvudkontor finns i Stockholm. I den svenska verksamheten ingår Ramboll Sverige med divisionerna Buildings, Transport och Project Management.

Division Project Management har ca 250 bygg- och projektledare samt experter inom digitalisering och modellering. Divisionen är uppdelad på fem distrikt i Stockholm, Öst, Väst, Syd samt Mälardalen.

Vi söker nu en enhetschef inom divisionen Project Management. Ramboll kan med denna division erbjuda kvalificerade konsulttjänster när det gäller projekt- och byggledning för de kunder som inte har egen projekthantering eller behöver fler medarbetare till sitt eget team.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ska du arbeta med utveckling av gruppen och dess medarbetare. Tillsammans med affärsområdeschef och gruppledare planera och följa upp enhetens uppdrag, arbeta aktivt på marknaden med kunder, anbud mm. Som enhetschef har man personalansvar samt resultatansvar för sin enhet.

Huvudsakliga fokusområden kommer att vara:

  • Personalledning – genom ett coachande ledarskap motivera och utveckla medarbetarna inom din enhet
  • Rekrytering – ansvar för att bygga ett starkt team som kan leverera de tjänster ni tillhandahåller
  • Försäljning/affärsutveckling – bearbetning av marknaden, omvärldsbevakning, anbudsarbete och paketering av nya tjänster inom området
  • Samordning och koordinering – samordning och kunskapsutbyte med våra andra enheter samt andra teknikområden inom Ramboll Sverige, men även internationellt
  • Delta i ledningens arbete med att växa och utveckla affärer

 

Erfarenhet och personliga egenskaper

Eftergymnasial teknisk utbildning, helst Civilingenjör eller motsvarande utbildning. Ledarskapsutbildning är meriterande.

För att bemästra rollen som enhetschef krävs en längre erfarenhet av ledande befattning och minst 2 års erfarenhet av personalansvar. Rätt person för rollen har en trygg och engagerad ledarstil. Du får gärna ha ett brett kontaktnät i branschen med såväl offentliga som privata beställare. Meriterande är erfarenhet av att leda andra chefer.

Som person är du drivande, gillar att skapa affärer, är förändringsbenägen och stimuleras av att utveckla samt driva en verksamhet mot gemensamt satta mål. För att du ska växa och utvecklas krävs det att du har ett ledarskap som bygger på delaktighet, gemensamt ansvar och samarbete. Ramboll befinner sig i en expansiv fas där man som Enhetschef kommer till en början att ha ett fokus på rekrytering och tillväxt.

Utöver allt detta är du en intraprenör som vill vara med och påverka Ramboll.

 

Varmt välkommen med din ansökan!
Vänligen använd formuläret nedan för att anmäla intresse. För mer information om tjänsten, kontakta Freja Oldeen på Talentia freja@talentia.se 


Ansök till denna tjänstIntegritetspolicy

Information om och samtycke till behandling av personuppgifter.

När du söker en tjänst som Talentia AB förmedlar, och därmed ger tillgång till uppgifter i din CV och personliga brev, samtycker du till att Talentia AB (”Talentia”) kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (”PuL”). Personuppgifter innebär uppgifter som du lämnar i samband med en ansökan, eller vid en eventuell intervju såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer, foto, kön, tidigare arbetslivserfarenhet, betyg, utbildning och information från referenser eller annan tredje man. Eventuella testresultat (personlighetstest och förmågetest), som ingår i vissa rekryteringsprocesser, lagras också. Lagringen av personuppgifter kommer att vara gällande till du återkallar ditt samtycke, eller så länge du kan komma att vara aktuell för rekryteringsuppdrag.

Vad används uppgifterna till?

Alla personuppgifter du registrerar på Talentias webbplats, eller översänder per e-post, kommer att användas i samband med de rekryteringsprocesser du själv har gett samtycke till att ingå i. Efter den rekryteringen du har gett ditt samtycke till att ingå i är avslutad, kan du komma att kontaktas rörande andra jobbmöjligheter. Du kan även komma att få nyhetsbrev, eventinformation, eller dylikt från Talentia. Denna kommunikation kan du avregistrera dig från om så önskas. Alla personuppgifter och andra uppgifter som du ger tillgång till kan även visas eller översändas till det kundföretag som du har sökt tjänsten hos. Talentia delar inte dina uppgifter med kunder som du inte har sökt en tjänst hos, utan att först be om ditt samtycke för det specifika syftet.

Borttagning, ändring eller utdrag av uppgifter.

Du kan när som helst begära ut, ändra i, eller radera din data.

Säkerhet

Vi använder oss av lämpliga tekniska och rutinmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas enligt PuL.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig är Talentia AB, org nr 556717-7794, Gamla Brogatan 24, 111 20 Stockholm. Telefonnummer 08-52248900.