Av Elias Rosell | 2019-02-18 ledarskap

Enhetschef VA-Process till Ramboll Uppsala

För kunds räkning söker vi dig som drivs av att leda och utveckla, både medarbetare och affärer. Du har mångårig erfarenhet inom VA-processområdet och har tidigare erfarenhet av ledarskap, gärna i kombination av konsulterfarenhet. Företaget erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med kompetenta medarbetare i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt.

De är ett globalt team med totalt 800 personer i Norden, Tyskland, USA, Kina och Singapore som är specialiserade på vattenfrågor. De finns på 40 kontor runt om i världen och har mer än 50 års erfarenhet av att skapa innovativa vatten- och landskapsarkitektoniska lösningar. De hanterar bl.a. vattenfrågor såsom klimatanpassningar för hållbara städer, blågrön infrastruktur och översvämningshantering.

Enheten i Uppsala utgör den största gruppen i Sverige inom VA-Process och där finns en mycket bred kompetens och kunniga medarbetare.

Rollen
Som enhetschef kommer du ha personal- och resultatansvar för en grupp om ca 15 personer.

 • Du bör ha en förmåga att genom ett coachande ledarskap kunna motivera och utveckla medarbetarna inom din enhet.
 • Du kommer ansvara för rekrytering och att bygga ett starkt team som kan leverera de tjänster enheten tillhandahåller.
 • I rollen ingår även försäljning och affärsutveckling genom t.ex. bearbetning av marknaden, omvärldsbevakning, anbudsarbete och paketering av nya tjänster inom VA-process.
 • En del av din tid i rollen kommer du även tillägna uppdragsledning/eget konsultarbete.
 • Du arbetar för samordning och kunskapsutbyte inom bolaget både nationellt och internationellt.
 • Du kommer även delta i ledningen arbete att växa och utveckla affären, både inom VA-process med även teamet i sin helhet.

Erfarenhet och personliga egenskaper
Du har helst en utbildning till civilingenjör eller högskoleingenjör med VA som en del i din examen, alternativt en lång erfarenhet inom teknikområdet. De ser gärna att du har ett upparbetat kontaktnät i branschen, ett stort intresse av att utveckla dina medarbetare och att du drivs av att se dina kollegor växa och trivas i arbetet. Du värderar samarbete med andra och har förmågan att driva din avdelning utifrån ett helhetsperspektiv som gynnar hela affärsområdet. Du är duktig på att skapa relationer, är kommunikativ och driven. Du har även:

 • Minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet från en ledande befattning, alternativ lång projektledar-/ uppdragsledarerfarenhet och en vilja att utveckla ledaregenskaperna.
 • Teknisk förståelse
 • God förståelse för branschen, kunder och konkurrenter
 • God förståelse av affären och ekonomi (resultat och uppdrag)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Varmt välkommen med din ansökan!
Vänligen använd formuläret nedan för att anmäla intresse. För mer information om tjänsten, kontakta Freja Oldeen på Talentia freja@talentia.se eller 076-3488195.


Ansök till denna tjänstIntegritetspolicy

Information om och samtycke till behandling av personuppgifter.

När du söker en tjänst som Talentia AB förmedlar, och därmed ger tillgång till uppgifter i din CV och personliga brev, samtycker du till att Talentia AB (”Talentia”) kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (”PuL”). Personuppgifter innebär uppgifter som du lämnar i samband med en ansökan, eller vid en eventuell intervju såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer, foto, kön, tidigare arbetslivserfarenhet, betyg, utbildning och information från referenser eller annan tredje man. Eventuella testresultat (personlighetstest och förmågetest), som ingår i vissa rekryteringsprocesser, lagras också. Lagringen av personuppgifter kommer att vara gällande till du återkallar ditt samtycke, eller så länge du kan komma att vara aktuell för rekryteringsuppdrag.

Vad används uppgifterna till?

Alla personuppgifter du registrerar på Talentias webbplats, eller översänder per e-post, kommer att användas i samband med de rekryteringsprocesser du själv har gett samtycke till att ingå i. Efter den rekryteringen du har gett ditt samtycke till att ingå i är avslutad, kan du komma att kontaktas rörande andra jobbmöjligheter. Du kan även komma att få nyhetsbrev, eventinformation, eller dylikt från Talentia. Denna kommunikation kan du avregistrera dig från om så önskas. Alla personuppgifter och andra uppgifter som du ger tillgång till kan även visas eller översändas till det kundföretag som du har sökt tjänsten hos. Talentia delar inte dina uppgifter med kunder som du inte har sökt en tjänst hos, utan att först be om ditt samtycke för det specifika syftet.

Borttagning, ändring eller utdrag av uppgifter.

Du kan när som helst begära ut, ändra i, eller radera din data.

Säkerhet

Vi använder oss av lämpliga tekniska och rutinmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas enligt PuL.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig är Talentia AB, org nr 556717-7794, Gamla Brogatan 24, 111 20 Stockholm. Telefonnummer 08-52248900.