Av Geraldine Von Celsing | 2020-01-06

Strategisk inköpare (Installation) till JM AB

Om JM
J
M är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. JM arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete.

JM omsätter cirka 16 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. Företaget är noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Tjänsten
Vi söker nu en Strategisk inköpare till JMs koncernstab Centrala inköp. Som Strategisk inköpare bidrar du till koncernens fortsatta lönsamma tillväxt.

I rollen utvecklar och underhåller du kategoristrategier, samt upprättar och underhåller ramavtal för hela JM-koncernen. Du kommer att arbeta aktivt med alla moment inom inköpsprocessen i kategorin Installation, vilket till största del består av underkategorierna El, Ventilation- och VS-entreprenad. Som strategisk inköpare ansvarar du för ca 15 olika kategorier.

I rollen ingår att:

  • utföra intressentanalyser
  • engagera och etablera samarbete med huvudintressenter för kategoristyrning
  • skapa och utveckla kategorianalyser
  • initiera och driva inköpsprojekt och upphandlingar
  • skapa och utveckla inköpsstrategier
  • skapa behovsanalyser och stötta interna beställare i framtagningen av kravspecifikationer
  • förstå och analysera leverantörsmarknaden
  • driva upphandlingar och förhandlingar
  • teckna, implementera och förvalta ramavtal

Utöver ovanstående ingår att du representerar centrala inköp i interna arbetsgrupper, kommunicerar strategier och resultat internt, samt bidra till inköpsavdelningens kontinuerliga förbättring. Du rapporterar till Kategoriansvarig för Installation.

Den centrala inköpsorganisationen på JM lägger stor vikt vid att involvera verksamheten i inköpsarbetet och förankra sina beslut. På så vis har en hög avtalstrohet skapats i koncernen. Inköpsfunktionen är välutvecklad hos JM, och bidrar till att företaget lyckas bygga kvalitativa bostäder med hög kundnöjdhet till rätt pris.

I denna tjänst får du möjligheten att jobba i en stimulerande miljö med kompetenta kollegor, och där det finns goda möjligheter till att utvecklas inom organisationen. På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Här skapas förutsättningar för att din karriär är en som du känner stolthet över och det görs genom att tänka långsiktigt i allt som görs. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna JM skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet JMs ansvar och ambition. Bolaget har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i verksamheten, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av hantverkarna på företaget ska vara kvinnor.  

Placering är Frösunda/Solna i Stockholm. Läs gärna mer om JM och JMs inköpsarbete!

Den vi söker
För att passa i denna tjänst har du en akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller inköp samt arbetslivserfarenhet inom strategiskt inköp och/eller installationsbakgrund med intresse för inköp. För dig som har en installationsbakgrund, men mindre eller ingen inköpserfarenhet, ser gärna att du har arbetat med t ex kalkyl eller anbudsarbete.

Har du arbetat med inköp, ser vi gärna att du har minst ett par års erfarenhet från en central/strategisk inköpsroll inom ett medelstort eller större företag och är van att driva och utföra ditt arbete med stort eget ansvar. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och behärskar MS Office-paketet väl.

Som person är du sannolikt analytiskt lagd, föredrar ett strukturerat arbetssätt och gillar förhandlingsmomentet. Du trivs med den sociala dimensionen i arbetet, och triggas av att sälja in förslag och strategier.

JMs kärnvärden är långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet. Delar du dem kommer du trivas på företaget!

Kontakt
Vid frågor, kontakta Geraldine von Celsing, rekryteringskonsult, på 070-7794966 eller geraldine.voncelsing@talentia.se. Urval och intervjuer sker löpande varför du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt!


Ansök till denna tjänstIntegritetspolicy

Information om och samtycke till behandling av personuppgifter.

När du söker en tjänst som Talentia AB förmedlar, och därmed ger tillgång till uppgifter i din CV och personliga brev, samtycker du till att Talentia AB (”Talentia”) kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med den svenska personuppgiftslagen (”PuL”). Personuppgifter innebär uppgifter som du lämnar i samband med en ansökan, eller vid en eventuell intervju såsom namn, personnummer, adress, telefonnummer, foto, kön, tidigare arbetslivserfarenhet, betyg, utbildning och information från referenser eller annan tredje man. Eventuella testresultat (personlighetstest och förmågetest), som ingår i vissa rekryteringsprocesser, lagras också. Lagringen av personuppgifter kommer att vara gällande till du återkallar ditt samtycke, eller så länge du kan komma att vara aktuell för rekryteringsuppdrag.

Vad används uppgifterna till?

Alla personuppgifter du registrerar på Talentias webbplats, eller översänder per e-post, kommer att användas i samband med de rekryteringsprocesser du själv har gett samtycke till att ingå i. Efter den rekryteringen du har gett ditt samtycke till att ingå i är avslutad, kan du komma att kontaktas rörande andra jobbmöjligheter. Du kan även komma att få nyhetsbrev, eventinformation, eller dylikt från Talentia. Denna kommunikation kan du avregistrera dig från om så önskas. Alla personuppgifter och andra uppgifter som du ger tillgång till kan även visas eller översändas till det kundföretag som du har sökt tjänsten hos. Talentia delar inte dina uppgifter med kunder som du inte har sökt en tjänst hos, utan att först be om ditt samtycke för det specifika syftet.

Borttagning, ändring eller utdrag av uppgifter.

Du kan när som helst begära ut, ändra i, eller radera din data.

Säkerhet

Vi använder oss av lämpliga tekniska och rutinmässiga åtgärder för att skydda de personuppgifter som behandlas enligt PuL.

Kontakt

Personuppgiftsansvarig är Talentia AB, org nr 556717-7794, Gamla Brogatan 24, 111 20 Stockholm. Telefonnummer 08-52248900.